Experiment tipografic: Artemisa Pascu și Irina Tacu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Artemisa Pascu scanează orice ca să experimenteze cu diferite forme de a observa cât mai multe detalii la ce există în jur: de la flori, fructe, scoici și pietre, la materiale textile. Când ajunge să descopere cele mai mici detalii ale unui mediu până acum neexplorat, începe să caute patternul după care funcționează și începe să facă legături cu o altă obsesie.

Când două obsesii se întâlnesc, cum poți să le unești dacă vrei să le arăți lumii, fără să le modifici sensul și fără să le forțezi asemănarea? Când e greu să explici ceva care îți ocupă mintea, poate o poți îmbina cu o altă poveste pe care o cunoști. Poți folosi un mediu de expresie ca să explici un alt mediu, diferit?

Un experiment tipografic, tactil și audio, creat de Artemisa Cristina Pascu și conceput împreună cu Irina Tacu, ce a ieșit în lume pe 17 mai, la Galeria Posibilă.

experiment_tipografic_2018_01experiment_tipografic_2018_02experiment_tipografic_2018_03experiment_tipografic_2018_04experiment_tipografic_2018_05experiment_tipografic_2018_06experiment_tipografic_2018_07experiment_tipografic_2018_09experiment_tipografic_2018_08

 

Artermisa Pascu este absolventă a Universității de Arte din București, secția Design Grafic, și Creative Director al revistei de jurnalism narativ Decât o Revistă, alături de care a lucrat la zece numere din revistă, la publicații speciale, proiecte editoriale, evenimente naționale și internaționale de storytelling. Este și co-fondatoare PosterJam, o platformă de curatoriere și promovare pentru artiști vizuali locali și internaționali.
 Irina Tacu este reporter la revista de jurnalism narativ Decât o Revistă.
 Proiectul a luat naștere în urma premiului primit de Artemisa Pascu pentru experiment tipografic la concursul Cele mai frumoase carti din Romania, ediția 2016, pentru lucrarea ei de licență, cu tema „Degradări termice ireversibile”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share articol

[ssba]