Alături de prietenii noștri de la Asociaţia Da’DeCe și de Institutul Francez din București, partenerul nostru de încredere, îi invităm pe copiii de 7 – 12 ani, miercuri, 21 iunie, de la ora 10:30, la un atelier jucăuș și relaxat, de început de vacanță, în expoziția Cele Mai Frumoase Cărți din România, Selecția 2016.
Veniți la „atelierul de crescut mic” unde, copii şi părinţi deopotrivă, împreună cu Laura Grünberg, specialistă în combaterea crescutului excesiv la oameni (www.vestidesprepovesti.ro) şi Iulia Iordan, specialistă în ierburi şi căsuţe tămăduitoare, (www.iuliaiordan.ro) vom citi, ne vom juca şi ne vom pune minţile şi sufletele la lucru pentru a găsi soluţii de dat în mintea copiilor.
A crește prea mare (nu în înălțime!) poate fi extrem de periculos pentru omenire. Se pare că în jurul nostru tot mai mulți oameni cresc peste măsură: sunt morocănoși, plictisiți, preocupați mai mult de a avea decât de a fi, se îmbracă fără sare și piper, nu se mai țin de mână pe stradă, au uitat să danseze, să privească cerul, să miroasă o plantă sau să îşi dorească o căsuţă în copac.
Haideți să găsim împreună soluții pentru ca micuții să nu crească prea mari iar cei deja mari să redevină copii.
Evenimentul are loc in cadrul unui proiectului cultural confinațat de AFCN.
INTRAREA ESTE LIBERĂ pe bază de înscriere prin e-mail la inscrieri@asociatiadadece.ro

Consider atelierul organizat la Institutul Cultual Fancez o reuşită. Locaţia potrivită, materiale de atelier puse la dispoziţie-suficiente şi utile, sprijin logistic din partea celor implicaţi în organizare.Datorită numărului mare de înscrieri atelierul s-a desfăşurat în 2 reprize pentru a permite o mai bună interacţiune cu cei mici.Consider că tema (Atelier de Crescut Mic) şi formatul ales (lucru pe echipe, exerciţii de creativitate, brainstorming) au permis copiilor să îşi dezvolte imaginaţia, gândirea critică cu privire la lumea din jurul lor. În acelaşi timp aceştia au avut oportunitatea să interacţioneze între ei, să înveţe să lucreze în echipă.Un punct forte al acestui atelier a fost şi implicarea directă a părinţilor, bunicilor veniţi cu cei mici care au avut ocazia să participe la unele secvenţe, să lucreze/conlucreze cu cei mici.Entuziasmul celor mici pe parcursul derulării, mulţumirile informale primite de la ei şi de la părinţi sunt o dovadă a reuşitei acestui eveniment.Consider că astfel de ateliere în care în jurul cărţilor şi cu ajutorul cărţilor se construiesc punţi de înţelegere pentru copii a lumii în care trăiesc sunt binevenite şi oferă o alternativă utilă la educaţia formală.Laura Grünberg, sociolog, scriitoare, profesoară și activistă în mișcarea de femei din România
© Credit Foto: Despina Hașegan / Institutul Francez din București