To judge or not to judge a book by its cover?
Când vine vorba de copertă, Marius Chivu apreciază minimalismul și simplitatea designului, tocmai de aceea ne recomandă cărțile editate de Black Button Books (participant CMFC 2017).
Unii le spun „altfel”. Alții le numesc „inspirate”. Pentru Ramona Chirica sunt „necuminți”. Ilustrațiile pot să facă o carte frumoasă, așa cum au reușit cu „Sfaturi pentru fetițe” de Mark Twain, câștigătoarea concursului în 2017.
Pentru Ana Ularu o carte frumoasă „trebuie să fie un spectacol în sine, un statement”, așa cum este albumul lui Cosmin Bumbuț – Bumbata (carte finalistă în 2013).
Constituția României este una dintre cele mai frumoase cărți pentru Cristian Neagoe. Dap, ați citit bine! Constituția României, dar aia realizată de Funky Citizens. Despre legaleză și puterea ilustrațiilor, în filmul de mai jos.
R.A.P.I. sau Romanian Archeological Photography Index (carte nominalizată în 2013) este un obiect hibrid, aflat la intersecția dintre un album de fotografie si o carte de istorie. Despre legătoria lui ne povestește Artemisa Pascu.
Pentru Alex Tocilescu, În Faţa Blocului este una dintre cele mai frumoase cărți din România. Frumoasă nu doar pentru că îți vine să sari coarda și să joci rațele și vânătorii când o deschizi, ci și pentru că, de la fonturile voioase până la hârtia aleasă, proiectul este unul curajos și neconvențional.
Spațiul alb într-o carte este la fel de revigorant ca o cafea bună într-o zi lungă. Oferă pauze binemeritate pentru lecturile ce trebuie nu doar citite, ci și înțelese. Din acest motiv, Eliza Yokina a ales Calaiacanaia* ca fiind una dintre cele mai frumoase cărți din România.
Praf de Zâne este una dinte cele mai frumoase cărți pentru Raisa Beicu.
Știi cărțile alea pe care le citești cu creionul în mână?
Ei bine! așa este Războiul Poveștilor pentru Laura Câlțea.
Pentru Vlad Eftenie, una dintre cele mai frumoase cărți este Borrowed Territories.
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

