Prelungire înscrieri CMFC 2018 până pe 31 august

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Înscrierile continuă până pe 31 august

Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din România și Republica Moldova pot înscrie cărți/ reviste/ publicații apărute în ultimul an în concursul național de design de carte.
Înscrierile au loc până pe data de 3 August.

MODALITĂȚI DE ÎNSCRIERE
Formularul online poate fi completat accesând link-ul de mai jos:

Formular de înscriere 2018[/vc_column_text][vc_column_text]Se va trimite un exemplar al cărții la:
Galeria Posibilă, Str. Popa Petre nr.6, București
În atenția doamnei Andra Pavel
Telefon: 021 211 7933 / 0735 875 758

Participanții pot solicita organizatorilor informații suplimentare și confirmarea primirii înscrierii prin transmiterea unui email la adresa: acasa@celemaifrumoasecarti.ro. Cărțile/ revistele/ publicațiile trebuie să ajungă la adresa de mai sus până cel târziu pe 31 august 2018, ora.17.00.

Criterii de eligibilitate
CONCURSUL NAŢIONAL DE DESIGN DE CARTE
EDIŢIA VII — 2018
O carte/revistă/publicație înscrisă în concurs trebuie să corespundă următoarelor criterii de bază:
• Aplicantul să fie persoană fizică sau juridică (editură, organizație non-guvernamentală etc.); în cazul persoanelor fizice, acestea trebuie să aibă minimum 18 ani împliniți până la data de 1 ianuarie 2018.
•Să fie apărută între 1 septembrie 2017 și 1 septembrie 2018, cu condiția să nu fi participat la competiția Cele mai frumoase cărți din România 2017.
• Să fie la prima ediție în ceea ce privește conceptul grafic.
• Designer-ul îndeplinește cel puțin una din următoarele condiții: este cetățean/ rezident al României sau al Republicii Moldova, sau are domiciliul/ sediul în România sau Republica Moldova.

PRECIZĂRI SUPLIMENTARE
Fiecare participant poate înscrie un număr nelimitat de lucrări.
Înscrierea în concurs este gratuită, indiferent de numărul de aplicații trimise de aceeași editură/ persoană.
Nu reprezintă un criteriu dacă titlurile sunt oferite sau nu spre vânzare.
În cazul în care este vorba despre un titlu în mai multe volume, se vor trimite maximum 3 volume.
În cazul în care titlul este nominalizat și/ sau selectat pentru itinerarea sa în cadrul expozițiilor, târgurilor, festivalurilor de carte naționale și internaționale, participanților li se vor solicita două exemplare suplimentare, excepție făcând cărțile în serie limitată sau unicat.

JURIZAREA
Juriul va decide numărul cărților finaliste, care vor fi prezentate în cadrul expoziției itinerante Cele mai frumoase cărți din România 2018. Titlurile finaliste vor participa la competiția internațională STIFTUNG BUCHKUNST (Best Book Design from All Over the World) Leipzig 2018.
Premiile se acordă, în ordinea decisă de juriu, acelor cărți care se remarcă prin calitatea deosebită a designului, a realizării lucrării în integralitatea ei, a folosirii unor tehnici adecvate la natura și conținutul lucrării.
Criterii de evaluare:
• Raportul dintre conținut și formă
• Originalitate și inovație în conceptul editorial, în abordarea designului
• Design micro și macro tipografic
• Oglinda paginii
• Raportul dintre designul copertei, supracopertei și interiorului
• Calitatea producției: alegerea materialelor, imprimarea, legătoria, alte finisaje și tehnici
• În cazul cărților cu o componentă de ilustrație se vor evalua calitatea artistică și tehnică a ilustrațiilor, adecvarea la tehnica reproducerii, raportul dintre ilustrație și text
Juriul este format din specialiști din domeniul editorial și al designului de carte și include un consultant de specialitate din altă țară decât România. Juriul concursului își rezervă dreptul de a respinge de la jurizare orice carte despre al cărei titlu, conținut (text, ilustrație, grafică sau fotografie) se constată că intră în conflict cu Legea dreptului de autor și a drepturilor conexe, sau a cărei design este identică sau foarte asemănătoare cu volume existente, și orice formă de plagiat va fi eliminată din competiție, indiferent de etapa de jurizare la care a ajuns.
Dezbaterea din timpul jurizării nu va fi consemnată în scris.
Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.

 

INFORMAŢII referitoare la drepturile de autor și la proprietatea asupra cărților/ revistelor/ publicațiilor înscrise în concurs.
Lucrările trimise spre înscriere în concurs nu se returnează și rămân la dispoziția și în proprietatea organizatorilor, cu excepția cărților în tiraj limitat/ unicat. Returnarea lucrărilor neselectate se face la cerere, prin curier, cu plata ramburs sau direct de la Galeria Posibilă. De asemenea, organizatorii nu își asumă răspunderea pentru cărțile pierdute în timpul transportului, la returnarea acestora către proprietar.
Prin completarea formularului de înscriere, participanții acordă organizatorului concursului dreptul irevocabil, nelimitat geografic și în timp, de a reproduce coperți sau fragmente din interiorul cărților în cadrul activităților proiectului Cele mai frumoase cărți din România. Responsabilitatea referitoare la proprietatea drepturilor de autor asupra cărților înscrise în concurs revine în totalitate participantului.
Organizatorilor nu li se poate angaja răspunderea civilă, penală ori delictuală în cazul unor eventuale reclamații, conflicte sau litigii legate de drepturile de autor asupra cărților înscrise în Concurs.

REVENIM CU DETALII ÎN CURÂND,
ÎNTRE TIMP AȘTEPTĂM CĂRȚILE VOASTRE![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share articol

[ssba]