[vc_row][vc_column][vc_column_text]Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechivă invită duminică, 29 ianuarie 2017, ora 11:00, la evenimentul de lansare al numărului 10 al revistei culturale pentru copii Ghidul pozneț de cultură, organizat de Asociația Câte-n lună și-n mansardă în cadrul expoziției C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016).
Expoziția este realizată de Asociația pentru Performanță și Cultură, în cadrul unui proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Pentru că cel mai nou număr al revistei este dedicat Jocurilor, invitatele evenimentului, scriitoarele Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan și Luciana Brândușa Grosu, le vor propune copiilor de 7 – 12 ani trei ateliere creative sub forma unor jocuri. Plecând de la cărțile prezente în expoziție sau de la hărțile și obiectele din Muzeu, activitățile vor consta în: realizarea unui joc muzeal, lectură „la gura sobei” și un atelier creativ plecând de la o hartă din Muzeu și de la hărțile din jocurile video.
Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere pe adresa: lunadinmansarda@gmail.com.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid element_width=”2″ grid_id=”vc_gid:1485720229488-c2a69690-415f-1″ include=”1153,1154,1155,1156,1157,1158,1159,1160,1161,1162,1163,1164,1165,1166,1167,1168,1169,1170″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016) este o expoziție de design de carte, deschisă la parterul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi în perioada 15 ianuarie – 19 februarie 2017. Expoziția prezintă o selecție de titluri nominalizate sau premiate în cadrul concursului național de design de carte, edițiile 2012 – 2016. Selecția include realizări ale artiștilor și specialiștilor din domeniu, care se raportează la aspecte specifice ale culturii și spațiului românesc prin ilustrație, texte, autori prezentați. Proiectul promovează valorile culturale naţionale contemporane, în contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale.
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi își propune – între altele – promovarea cărții și a scriiturii, în încercarea de a crea legături între trecut și prezent, între patrimoniu, educație și cultură.
http://www.muzeulhartilor.ro
Cele Mai Frumoase Cărți din România este un program dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură în 2012, ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg. Proiectul este organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. www.celemaifrumoasecarti.ro
Asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă
Ce facem? Uneltim povești și ateliere creative pentru mici și pentru mari, propunem programe și proiecte culturale de promovare a patrimoniului cultural național.
Cum? Scotocim prin amintiri și cotloane ale mansardei și scoatem la lumină lumi fascinante, pe care le adaptăm – cu mult umor și originalitate – vârstei și personalității participanților la proiectele și atelierele noastre.www.lunadinmansarda.ro
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale
Parteneri:
Institutul Cultural Român, Centrul Național al Cărții, Asociația Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Francez din București, Biblioteca Națională a României, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Delegația Valonia-Bruxelles, Galeria Plan B, Clubul Ilustratorilor, UAD, UNARTE, Agressione Group, Global Mindscape, Asociația K’arte, Casa Artelor – DJC Timiș, Librăria Engleză Anthony Frost, Minitremu, Librăria Habitus, Asociația Harap Alb, Asociația Idioma, Asociatia de prietenie Ille et Vilaine Sibiu, Radio România Cultural, Clubul Scriitoarelor, Radio France Internationale România, Observator cultural, Liternet, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenția de carte, Bookaholic, The Institute.
Date de contact :
Despina Hașegan
O722 437747
Autor: Câte-n lună și-n mansardă / Ilustrații copertă: Maria Brudașcă
Foto eveniment de lansare: Despina Hașegan[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]