Ilustraţie, bandă desenată şi etnografie în CMFC

Ilustraţie, bandă desenată şi etnografie în CMFC

22.09 – 15.10
Muzeul Astra
Casa Hermes
Piața Mică nr.11, Sibiu
Marți-Duminică: 10:00-18:00


Expoziția Ilustraţie, bandă desenată şi etnografie în CMFC prezintă o selecţie specială de titluri participante în cadrul celor cinci ediţii ale concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România. Expoziţia este organizată în parteneriat cu Muzeul ASTRA şi face parte din seria manifestărilor incluse în Festivalul Internaţional de Benzi Desenate din Sibiu (22 – 24 septembrie 2017).

cmfc_sibiu

Selecţia reflectă raportarea artiştilor, graficienilor şi designerilor la o serie de valori ale culturii româneşti, prin intermediul mijloacelor actuale de creaţie. În cele 3 secţiuni (ilustraţie de carte, bandă desenată, etnografie), publicul este invitat să descopere subiecte şi teme binecunoscute, abordate într-0 viziune grafică inedită, fapt ce le plasează printre creaţiile contemporane inspirate de realităţile actuale. Astfel, Ţugulea, Neghiniţă sau Harap Alb devin personaje de bandă desenată; Ivan Turbincă, Greuceanu şi Dănilă Prepeleac capătă o nouă înfăţişare, care îi apropie, poate, de albumele şi cărţile cu subiect etnografic sau de documentare a patrimoniului cultural.

Selecția include cărţi nominalizate sau premiate la diferite categorii ale concursului de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România, dintre care amintim: Premiul pentru Ilustraţie de Carte 2013, 2015 şi 2016; Premiul pentru Carte pentru Copii 2013 şi 2015; menţiuni speciale ale juriului din 2015 şi 2016.
Expoziția Ilustraţie, bandă desenată şi etnografie în CMFC face parte din proiectul Cele Mai Frumoase Cărți din România itinerante în 2017, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.


© Ilustrație și design grafic afiș: Sorina Vazelina

Share articol