test_cmfc2-e1472223441670-blackwhite_1366x768

Înscrieri până pe 5/09

Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din România și Republica Moldova pot înscrie cărți apărute în ultimul an în concursul național de design de carte Cele mai frumoase cărți. Termenul limită de înscriere s-a prelungit până pe 5 septembrie. Proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.Aici găsiți regulamentul de participare și formularul de înscriere: http://celemaifrumoasecarti.ro/inscrieri

Jurizarea va avea loc în perioada 10-11 septembrie la Sibiu, iar cărțile selectate vor face parte dintr-o expoziţie itinerantă în țară și în străinătate. De asemenea, ele vor reprezenta România în competiţia internațională de design de carte Best Book Design from All Over the World, Leipzig 2017.

Juriul din acest an va acorda următoarele distincții: MARELE PREMIU, MENȚIUNE SPECIALĂ, Premiul pentru ILUSTRAȚIE DE CARTE, Premiul pentru CARTE PENTRU COPII, Premiul pentru ALBUM, Premiul pentru REVISTE / PUBLICAȚII PERIODICE, Premiul pentru TÂNĂR DESIGNER, Premiul pentru CARTE DE ARTIST, Premiul pentru EXPERIMENT TIPOGRAFIC.

Premiul pentru tânăr designer este acordat de Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cărții și constă în susținerea unei deplasări și participarea unui artist la programul unui târg internațional de carte în străinătate.

Membrii juriului sunt: Lia Perjovschi (artist vizual, curator), Roxana Jeler (redactor Editura ART), Arnold Estefan (artist vizual, graphic designer), Barna Nemethi (fotograf, director de creație la Curtea Veche Publishing), Otilia Mihalcea (graphic designer și designer de bijuterie contemporană), Dinu Dumbrăvicean (graphic designer Faber Studio, profesor UNArte) și Annette Lucas (graphic designer, editor), invitată din Franța cu sprijinul Institutului Francez din București.

Înscrierile sunt aşteptate la:
Librăria Habitus
în atenția lui Vladimir Barbu
tel: 0733 956 223
Piața Mică nr. 4, Sibiu, jud. Sibiu

În București pot fi depuse personal la adresa:
Libraria Engleză Anthony Frost
Calea Victoriei 45, Sector 1, București

Pentru mai multe informații sau confirmarea primirii înscrierii ne puteți contacta pe acasa@celemaifrumoasecarti.ro sau la numărul de telefon 0747815145 — Laura Borotea. www.celemaifrumoasecarti.ro

*****************************************

Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural cu desfășurare anuală dedicat designului de carte, organizat de Asociaţia pentru Performanță și Cultură. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.

Proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Parteneri: Institutul Francez din Bucureşti, Institutul Cultural Român, Centrul Naţional al Cărții, Ministerul Culturii, Asociația Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Biblioteca Națională a României, Galeria Posibilă, Delegația Valonia-Bruxelles, Galeria Plan B, Clubul Ilustratorilor, UAD, UNARTE, Alutus, Agressione GROUP, Global Mindscape, Asociația K’arte, Casa Artelor – DJC Timiș, Librăria Engleză Anthony Frost, Minitremu, Librăria Habitus, Asociaţia Harap Alb, Asociaţia Idioma, Asociatia de prietenie Ille et Vilaine Sibiu, Radio România Cultural, Clubul Scriitoarelor, Radio France Internationale România, Observator cultural, Liternet, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenția de carte, Bookaholic, The Institute

Share articol

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone