Barna Nemethi
Barna Nemethi (30) este fotograf, regizor și art director. Barna se cunoaște bine cu publishing-ul, mai ales cu designul editorial – alături de Griffon & Swans a realizat partea de întreținere grafică a Editurii Curtea Veche și lucrări de graphic design pentru alte edituri și companii. Apoi, a devenit el însuși publisher și editor-in-chief al revistei All Hollow – o publicație trimestrială pe bază de contribuții care a prezentat conținut realizat de artiști, scriitori și designeri contemporani din România, Europa și Statele Unite. În prezent, Barna este Creative Director la Curtea Veche Publishing. Trăiește în București și are un Vizsla pe nume Tristan, pe care-l ia cu el peste tot.
http://www.barnanemethi.com/
Otilia Mihalcea
Otilia Mihalcea este graphic designer și designer de bijuterie contemporană. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în 2002 și are activitate în graphic design din anul 2001.
A fost art director pentru mai multe agenții de publicitate și a realizat graphic design pentru Muzeul Național de Artă, Centrul Național al Dansului București, Muzeul Național de Artă Contemporană, Salonul de Proiecte.
A lucrat în print și design de carte de diferite forme și stiluri, roman grafic („The Year of the Pioneer” de Andreea Chirică, „Strîmb Kids” de Brynjar Bandlien & Stine Lastein), album de artă („Emotional Architecture 3” de Călin Dan și „subREAL”), precum și materiale de expoziție și performance (Apparatus 22, Anca Mihuleț, Olivia Mihălţianu, „Zilele strâmbe” de Manuel Pelmuș și Brynjar Bandlien, Căminul Cultural de Manuel Pelmuș, Farid Fairuz & Brynjar Bandlien).
Din 2013 a fondat brandul de bijuterie contemporană Oval și este designer și maker.
Creațiile au primit „Premiul MNAC” în cadrul Autor 2014 și „Premiu pentru design de accesorii”, IFS 2016, London Fashion Week.
Mai multe info:
http://ovaloval.com/
http://e-zeppelin.ro/otilia-mihalcea-oval-london-fashion-w…/
http://www.gandul.info/…/la-london-fashion-week-s-a-inventa…
Arnold Estefan
Arnold Estefan (n.1978) este artist vizual si graphic designer stabilit in Bucuresti. Din 2011 lucreaza impreuna cu Anca Benera ca artist duo. Lucrarile lor au fost expuse la: Sights and Sounds, The Jewish Museum, New York (2016); We Only Went to the NASA Together, MAK Center for Art and Architecture, Los Angeles, (2016); Global Control and Censorship, ZKM, Karlsruhe, (2016); The School of Kyiv, Kiev Biennale (2015); Our Land/Alien Territory, special project of 6th Moscow Biennale (2015), Ideas for Change, 1st Vienna Biennale, MAK, Vienna (2015), Check Your Head!, Off Biennale Budapest (2015), Der Brancusi-Effekt, Kunsthalle Wien, (2014); Mum, Am I Barbarian?, Istanbul Biennial (2013); Intense Proximity, La Triennale, Palais de Tokyo, Paris (2012).
http://arnoldestefan.ro/
https://igormocanu.wordpress.com/…/anca-benera-arnold-este…/
Lia Perjovschi
Lia Perjovschi este născută în Sibiu, este fondatoarea și coordonatoarea proiectului organic Arhiva de artă contemporană și Centrul pentru analiza artei (AAC / CAA) și a Knowledge Museum. Întreaga ei activitate artistică se poate rezuma ca o călătorie de la propriul corp la corpul cunoașterii.
Lia Perjovschi a fost prezentată în mai mult de 500 de expoziții, conferințe și workshop-uri din toată lumea, și are mai multe cărți publicate.
În anul 2013 i-a fost decernat, alături de Dan Perjovschi, Premiul Prințesa Margriet al Fundației Culturale Europene, pentru rolul activ pe care arta lor l-a jucat în construirea unei comunități culturale în România.
http://www.turnulsfatului.ro/…/dan-si-lia-perjovschi-o-via…/
http://www.culturalfoundation.eu/pma-2013/
Dinu Dumbrăvician
Născut în 17 iulie 1961, Arad. Primii zece ani ii traieste la Radna (Lipova), tot în județul Arad.
Absolvent al liceului de arte din Timișoara și al Institutului de Arte Plastice
„N. Grigorescu” din București, specializarea Design, în 1985. Din 1990 predă la Universitatea Națională de Arte din București, la catedra Design. Din 2009 este coordonator al Departamentului Design.
Co-organizator al „atelierului tipografic Olanda-România”, 2007 și 2010.
Este co-fondator și asociat al s.c. Faber Studio s.r.l., un mic studio care se îndeletnicește, printre altele, cu designul grafic, începând cu anul 2003. Majoritatea lucrărilor de design realizate de către Faber Studio aparțin domeniului editorial – cărți, reviste, cataloage. Într-o mai mică măsură realizează și identități vizuale, ambalaje și design pentru standuri de expoziții. Printre cei cu care a colaborat, de-a lungul anilor, se află Fundația „arhitext”, editurile Trei, Humanitas și Humanitas Educațional, Prior, Curtea Veche, Centrul de Carte Germană, Fundația Löwendal, Institutul Cultural Român, Clubul ilustratorilor, ș.a..
www.faberstudio.ro
www.unarte.org
Roxana Jeler
Roxana Jeler – n. 1976, este absolventă a facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, specializarea Pedagogie – Limba şi literatura română. Din 2003 lucrează în domeniul editorial, urmărind atent fenomenul literaturii pentru copii şi literatura didactică: mai întâi ca director editorial la editura Paralela 45, unde a reeditat seria Luna-Betiluna și Dora-Minodora, dar și importanți poeți pentru copii (Grete Tartler, Daniela Crăsnaru), iar în prezent ca redactor-șef la Editura Art. A îngrijit numeroase ediții de carte pentru copii (Ce poți face cu două cuvinte: juniorii, Reciclopedia de povești cu rimă și fără tâlc – premiate în cadrul proiectului Gala Bun de Tipar). A făcut parte de două ori din juriul concursului Trofeul Arthur, care premiază autorii români pentru copii, și s-a ocupat de coordonarea mai multor manuale digitale adresate celor mici.
Annette Lucas
După o diplomă de graphic design la Londra, Annette Lucas a lucrat ca freelancer în Paris pentru diverse ziare şi publicaţii (Le Monde, Libération, Télérama). În 1992 a fondat împreună cu Xavier Barral studioul de creatie Atalante.
De atunci, a condus Atalante, un studio de graphic design specializat în subiecte culturale și în design de carte (principalii clienți: orașul muzicii, Opera Națională din Paris, Teatrul Rond-Point, Centrul George Pompidou, Muzeul de Artă Modernă etc…).
Este asociată în Editura Xavier Barral, înființată în 2002.
www.atalante-paris.fr
http://exb.fr/en/
Diplômée en Arts Graphiques à Londres en 1983, Annette Lucas a travaillé comme graphiste indépendante à Paris dans la presse (Le Monde, Libération, Télérama),avant de fonder l’agence Atalante, en 1992, avec Xavier Barral.
Depuis, elle dirige Atalante, agence de création graphique spécialisée dans le domaine culturel et l’édition (Identités visuelles, communication culturelle, édition de livres et catalogues – avec pour principales références : cité de la musique, Opéra national de Paris, Théatre du Rond–Point, Centre national du costume de Scène, Fondation Cartier pour l’art contemporain, festival de Marseille, Centre George Pompidou, musée d’Art moderne…) Pour avoir un aperçu des travaux, voir le site atalante-paris.fr
Elle est également associée des Editions Xavier Barral, créées en 2002 par Xavier Barral.
After a graphic design Diploma in London, Annette Lucas worked as a free lance in Paris for various Newspapers and Publishers (Le Monde, Libération, Télérama). She then started up Atalante studio in 1992 with Xavier Barral.
Since then she has been running Atalante, a graphic design studio specialized in cultural subjects and book design (main references :cité de la musique, Opera national de Paris, Théatre du Rond–Point, Centre national du costume de Scène, Fondation Cartier pour l’art contemporain, festival de Marseille, Centre George Pompidou, musée d’Art moderne, etc…). To have a look at the work, see the website atalante-paris.fr
She is also associate with the publishing company Editions Xavier Barral created in 2002.